3D CMM

- 2021-12-09-

3D giriş modeli YENİ SPEKTRUM, standart ekipman olarak temas tarama teknolojisini içeriyor. Bu gelişme aynı zamanda tüm 3D serileri tarama çağına getiriyor. Temas tarama işlevi, gönderilerin kalitesini kontrol etmek ve üretim maliyetlerini azaltmak için daha fazla nokta verisi ve kontur bilgisi elde edebilir, tek noktalı ölçümden daha iyi güvenilirlik ve tekrarlanabilirlik elde edebilir.

 

Bu, Huizhou'daki fabrikadaki en yeni 3D CMM'miz. Toleransı +/-0.02mm aralığında kontrol edilebilir.



 

 

Bu arada, 3D CMM bilgi ipuçlarını burada popülerleştirin.

 

Üç koordinat ölçüm makinesi (genellikle üç koordinat ölçüm makinesi olarak adlandırılır), CMM olarak adlandırılan 3D Koordinat Ölçüm Makineleri

.

Ağırlıklı olarak makine imalat sanayinde kullanılmaktadır. Geometrik boyutları, form ve konum hatalarını ve çeşitli mekanik parçaların yüzey konturlarını ölçmek için otomobiller, gemiler, havacılık, kalıplar, takım tezgahları vb. Ayrıca, artık tersine mühendislikte yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Lazer problarla donatılmış bazı CMM makineleri, yumuşak malzemeleri ve kolayca zarar görmüş yüzeylere sahip malzemeleri ölçmek için de kullanılabilir.

 

Şu anda en yüksek hassasiyet, Alman Zeiss şirketi ve Alman Leitz şirketi tarafından üretilen CMM'dir.


Üç koordinat, bir altı yüzlü uzayda geometrik şekilleri, uzunlukları ve dairesel bölmeleri ölçebilen bir alete atıfta bulunan üç koordinatlı bir ölçüm makinesidir. Üç koordinatlı ölçüm makinesi veya üç koordinatlı ölçüm yatağı olarak da adlandırılır.

 

Üç koordinatın çalışma prensibi

 

Herhangi bir şekil uzamsal noktalardan oluşur ve tüm geometrik ölçümler uzamsal noktaların ölçümüne atfedilebilir. Bu nedenle, uzaysal nokta koordinatlarının doğru bir şekilde toplanması, herhangi bir geometrik şeklin değerlendirilmesinin temelidir.

 

Üç koordinatlı bir ölçüm makinesinin temel prensibi, ölçülen parçayı izin verilen ölçüm uzayına koymak, ölçülen parçanın yüzeyindeki noktaların değerlerini uzayın üç koordinat pozisyonunda doğru bir şekilde ölçmek ve koordinat değerlerini işlemektir. Bu noktaların bilgisayar verileri aracılığıyla

 

Daireler, küreler, silindirler, koniler, eğri yüzeyler vb. gibi ölçüm öğelerini, şekillerini, konum toleranslarını ve diğer geometrik verileri elde etmek için matematiksel hesaplamalar yoluyla oluşturmak için uydurma.

 

Ölçüm teknolojisinde, ızgara cetvellerinin ve daha sonra kapasitif ızgaraların, manyetik ızgaraların ve lazer interferometrelerin ortaya çıkması, boyutsal bilginin sayısallaştırılmasında devrim yarattı; bu sadece dijital gösterimi değil, aynı zamanda geometrik ölçüm için bilgisayar işlemeyi de mümkün kıldı ve bu da daha sonra yerleşimi kontrol etmek için kullanıldı. Temel.

 

Üç koordinatlı bir ölçüm aleti, "üç yönde hareket edebilen ve birbirine dik üç ray üzerinde hareket edebilen bir dedektör" olarak tanımlanabilir.

 

Dedektör, temaslı veya temassız vb. sinyalleri iletir ve üç eksenin yer değiştirmesi Ölçme sistemi (optik cetvel gibi), iş parçasının her noktasının koordinatlarını (X, Y, Z) hesaplayan bir araçtır ve bir veri işlemcisi veya bilgisayar aracılığıyla çeşitli işlevler."

 

Üç koordinatlı ölçüm cihazının ölçüm fonksiyonları, boyutsal doğruluk, konumlandırma doğruluğu, geometrik doğruluk ve kontur doğruluğunu içermelidir.

 

Üç koordinatlı uygulama alanı

 

Yüksek hassasiyetli geometrik parçaları ve kavisli yüzeyleri ölçün;

Karmaşık şekillere sahip mekanik parçaları ölçün;

Serbest biçimli yüzeyleri tespit edin;

Sürekli tarama için isteğe bağlı temaslı veya temassız prob.

 

Üç koordinatın işlevi:

 

Noktalar, çizgiler, yüzeyler, daireler, küreler, silindirler, koniler vb. dahil olmak üzere üç koordinatlı geometrik elemanların manuel ölçümü;

 

Eğri ve yüzey tarama, destek noktası tarama fonksiyonu, IGES dosyasının veri çıkışı, CAD nominal veri tanımı, ASCII metin veri girişi, nominal eğri tarama, tolerans tanımına uygun kontur analizi.

 

Doğruluk, düzlük, yuvarlaklık, silindiriklik, diklik, eğim, paralellik, konum, simetri, eş merkezlilik vb. dahil olmak üzere şekil ve konum toleranslarının hesaplanması;

 

Geleneksel veri çıktı raporları, grafik inceleme raporları, grafik veri açıklamaları ve veri etiketi çıktısı gibi çoklu çıktı yöntemlerini destekler.

 

 

 

---------------------SON---------------------------